Sejlerskole

På SGS Sejlerskole kan du lære praktisk sejlads i sejlbåd. Undervisningen omfatter det pensum som kræves for at erhverve Søfartsstyrelsens Duelighedsbevis. Undervisningen foregår over tolv aftensejladser på Køge Bugt i sæsonen maj til september og gennemføres ad erfarne og uddannede instruktører.

Det koster kr. 900 + undervisningsmateriale (kr. 85) at være med. Og så skal du være medlem af Sejlklubben.

Kontakt: Poul Ottosen på email: sejlerskole@sgs-greve.dk eller telefon 2141 4049.

Undervisningen foregår oftest i International Folkebåd

På sejlerskolen lærer man at

  • sejle med sejl i (næsten) al slags vejr
  • sejle med motor
  • lægge til bøje
  • mand over bord manøvre
  • anløbe fremmed havn
  • sikkerhed til søs
  • praktisk navigation

Derudover indgår teoriundervisning i Klubhuset samt praktisk deltagelse i bådenes vedligehold, søsætning og tilrigning i april og afrigning og optagning i oktober.

Sejlads-undervisningen foregår mandag til torsdag aften i hold med tre elever og én instruktør pr. båd. Vi sejler i vores to IF skolebåde (IF = International Folkebåd): Moseanden (D201) og Mosegåsen (D277), som ligger fortøjet lige ved SGS klubhus i Mosede Havn.

Klargøring på land, søsætning og tilrigning af bådene sker over 2 halve lørdage i april. Eleverne deltager i dette som led i den praktiske undervisning.

I starten af maj begynder den praktiske undervisning på vandet. Vi starter 18:30 og er som regel inde igen ved 21 tiden

Der bliver sejlet almindelig træningssejlads mandag, tirsdag og torsdag, med mindre det er helligdag. Onsdagen er reserveret til Kapsejlhold for elever med duelighedsbevis, hvor bådene deltager i klubbens onsdagssejlads . I løbet af sæsonen bliver der typisk arrangeret natsejlads samt heldags- og/eller weekend ture.

Vi holder sommerferie i juli, hvor sejlerskoleelever eller andre medlemmer i klubben, der har opnået duelighedsbevis, har mulighed for at låne skolebådene mod en mindre afgift.

Efter sommerferien fortsættes sejladsen i august. Elever der bliver indstillet til duelighedsprøve kan aflægge praktisk prøve i september måned. Duelighedsbeviset erhverves typisk over 2 sæsoner.

Bådene bliver afrigget og taget på land i oktober (med hjælp fra eleverne) og vi holder sæsonafslutning i klubhuset, hvor vi snakker om sæsonen der gik, uddeler beviser og får en god middag.

Erfarne IF sejlere ved DM 2009

Erfarne IF sejlere ved DM 2009

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *