SGS Ungdom

Sejlads & sjov på vandet for børn og unge!

HVEM ER VI?

SGS Ungdom er en underafdeling i Sejlklubben Greve Strand som arbejder for at fremme interessen for sejlads blandt børn og unge i Greve.

Vi har fokus på socialt samvær og glæden ved vandsport samt indlæring af basale sejlkundskaber, der på sigt gør de unge i stand til at være på vandet i alt slags vejr.

JOLLESEJLADS OG FOKUS PÅ BREDDEN

  • Vi tilbyder primært bredde-træning for begyndere/let øvede på et sjovt, hyggeligt og pædagogisk niveau samt kapsejladstræning og boat-handling for de mere øvede sejlere

  • Vi sejler i jolletyperne: Optimistjolle & RS Zest som begge er velegnede til såvel helt nye sejlere som de mere erfarne. Optimisten sejles af en enkelt sejler hvorimod RS Zest typisk sejles af to eller flere. Vi vil ila. sæsonen også få mulighed for at prøve kræfter med større kølbåde.

Har du lyst til at høre nærmere eller evt. at prøve jollesejlads i praksis, så tag kontakt med enten ungdomsformanden eller en af instruktørerne. Du kan altid komme forbi til en prøvesejlads for at se om det er noget inden du tilmelder dig. Du finder oplysning under “kontaktpersoner”

HVORNÅR TRÆNER VI?

Vi tilbyder i 2020 (frem til Maj 2021):

Mandag 17:00:
Begynderjolletræning for de (typisk) 8-15 årige – ved sejlsæsonens afslutning (typisk Oktober) overgår vi til vintertræning med sejlteori, svømmehalsbesøg, mm.

I sæsonen 2021 (fra Maj2021 til Maj2022) – tilbydes:

Mandag 17:00:
8-15 årige ørneholdet “Sælhundene” for de 6-9 årige (yderligere info følger i det nye år)

Vi har fast træning hver mandag. I sejl sæsonen 17.00 – 19.30 – i vintersæsonen 17.00-18.30. Derudover kan der forekomme ”ud af huset aktiviteter”, som kan forlænge dagene eller inkludere weekender.

Fra Maj 2021 vil der efter træning være fælles aftensmad 19.30 – 20.30, som laves på skift af sejlernes forældre[.  

HVAD SKAL DU SELV MEDBRINGE?

Sejleren skal have håndklæde og badetøj med. Overtøj og sko der kan tåle at blive vådt og holde en våd sejler nogenlunde varm. På sigt anbefales våddragt/tørdragt.

Til blæsende eller kølige sejldage kan det anbefales at have en lycra-t-shirt/løbe-t-shirt e.l. inde under våddragten og/eller en spraytop/vindjakke uden på våddragten. Som fodtøj anbefales gummisko eller neopren-vådsko.

Sejlerne skal medbringe Redningsvest eller svømmevest som altid bæres på havnen og på vandet. (Ved prøvetræning kan der evt. aftales lån af redningsvest – aftales før træningsdagen)

Begynderjollesejlere skal kunne svømme 200 m i bassin.

EN TYPISK TRÆNINGSDAG

Kl. ca. 16:45    Vi mødes i SGS klubhuset på Mosede havn og klæder om.

Kl. 17:00          Trænerne holder skippermøde – hvor dagens program gennemgås

Efter skippermøde gør vi jollerne klar til sejlads – her bedes forældre til mindre og nye sejlere at hjælpe med. De mere erfarne klarer det meste selv og hjælper også de nye.

Begyndere/let øvede sejler gerne inde i havnebassinet ud for slæbestedet samt i køge bugt ved let vind. Større erfarne sejlere sejler ude i Køge Bugt.

kl. ca 19.00      Vi er tilbage ved slæbestedet og jollerne skal rigges af og stilles tilbage på stativerne – her vil forældrehjælp også være meget værdsat. Forældre er også meget velkomne til at hjælpe i klubhus eller på joller, mens de unge sejler. Sejlsport er en grejsport, så der er altid ting, der kan repareres.

kl. ca 19.30      De unge kan bade i klubhuset efter sejlads og afslutter med at hygge sammen frem til 20.30 med aftensmad og snak om dagens træning.