SGS Ungdom

Sejlads & sjov på vandet for børn og unge!

HVEM ER VI?

SGS Ungdom er en underafdeling i Sejlklubben Greve Strand som arbejder for at fremme interessen for sejlads blandt børn og unge i Greve.

Vi har fokus på socialt samvær og glæden ved vandsport samt indlæring af basale sejlkundskaber, der på sigt gør de unge i stand til at være på vandet i alt slags vejr.

JOLLESEJLADS OG FOKUS PÅ BREDDEN

Vi tilbyder primært bredde-træning for begyndere/let øvede på et sjovt, hyggeligt og pædagogisk niveau samt kapsejladstræning og boat-handling for de mere øvede sejlere

Vi sejler i jolletyperne: Optimistjolle & RS Zest som begge er velegnede til såvel helt nye sejlere som de mere erfarne. Optimisten sejles af en enkelt sejler hvorimod RS Zest typisk sejles af to eller flere. Vi vil ila. sæsonen også få mulighed for at prøve kræfter med større kølbåde.

Vi tager afsæt i Dansk Sejlunions Diplom-system til løbende uddannelse af de unge sejlere. Læs mere på https://dansksejlunion.dk/uddannelse/diplomsejlerskolen/diplomsejlerskolen-traeningens-roede-traad

Har du lyst til at høre nærmere eller evt. at prøve jollesejlads i praksis, så tag kontakt med enten ungdomsformanden eller en af instruktørerne. Du kan altid komme forbi til en prøvesejlads for at se om det er noget inden du tilmelder dig. Du finder oplysning under “kontaktpersoner

HVORNÅR TRÆNER VI?

I sæsonen 2021 (fra Maj2021 til Maj2022) – tilbydes:

Mandag 17:00:
• Jolletræning for begyndere og let øvede (typisk) 8-15 årige

Vi har fast træning hver mandag. I sejl sæsonen 17.00 – 19.30 – i vintersæsonen 17.00-18.30. Derudover kan der forekomme ”ud af huset aktiviteter”, som kan forlænge dagene eller inkludere weekender.

Fra Maj 2021 vil der efter træning være fælles aftensmad 19.30 – 20.30, som laves på skift af sejlernes forældre[.  

HVAD SKAL DU SELV MEDBRINGE?

Sejleren skal have håndklæde og badetøj med. Overtøj og sko der kan tåle at blive vådt og holde en våd sejler nogenlunde varm. På sigt anbefales våddragt/tørdragt.

Til blæsende eller kølige sejldage kan det anbefales at have en lycra-t-shirt/løbe-t-shirt e.l. inde under våddragten og/eller en spraytop/vindjakke uden på våddragten. Som fodtøj anbefales gummisko eller neopren-vådsko

Sejlerne skal medbringe Redningsvest eller svømmevest som altid bæres på havnen og på vandet. (Ved prøvetræning kan der evt. aftales lån af redningsvest – aftales før træningsdagen)

Begynderjollesejlere skal kunne svømme 200 m i bassin

EN TYPISK TRÆNINGSDAG

Kl. ca. 16:45 Vi mødes i SGS klubhuset på Mosede havn og klæder om.

Kl. 17:00Trænerne holder skippermøde – hvor dagens program gennemgås

Efter skippermøde gør vi jollerne klar til sejlads – her bedes forældre til mindre og nye sejlere at hjælpe med. De mere erfarne klarer det meste selv og hjælper også de nye.

Begyndere/let øvede sejler gerne inde i havnebassinet ud for slæbestedet samt i køge bugt ved let vind. Større erfarne sejlere sejler ude i Køge Bugt.

kl. ca 19.00Vi er tilbage ved slæbestedet og jollerne skal rigges af og stilles tilbage på stativerne – her vil forældrehjælp også være meget værdsat. Forældre er også meget velkomne til at hjælpe i klubhus eller på joller, mens de unge sejler. Sejlsport er en grejsport, så der er altid ting, der kan repareres.

kl. ca 19.30De unge kan bade i klubhuset efter sejlads og afslutter med at hygge sammen frem til 20.30 med aftensmad og snak om dagens træning.

ANDRE AKTIVITETER

SGS Ungdom sigter mod at deltage i Stegelejr (www.stegelejr.dk) i sommeren 2021

Læs mere om vores procedurer i vores ”Håndbog for Sejlere og Forældre” her: LINK TIL SGS HÅNDBOG

HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM:

Udfyld indmeldelsesbanket via www.sgs-greve.dk eller print og udfyld indmeldelsesblanket her og send til britta@sgs-greve.dk

KONTAKT SGS UNGDOM

Generelt
ungdom@sgs-greve.dk

Ungdomsleder
Kim Ravn
Tlf. 23 10 83 31

Kasserer
Anders F. Thorsted
Tlf. 30 44 00 22

Trænere
Magnus Reitzel – Tlf. 52 78 57 08
Henrik Hansen – Tlf. 21 78 71 79
Anders Thorsted – Tlf. 30 44 00 22
Kim Ravn – Tlf. 23 10 83 31