Tilbud

Af Sejlklubbens vedtægter fremgår det, at der hvert år af generalforsamlingen vælges et eller to suppleanter til bestyrelsen. Den øvede læser vil have bemærket, at bestyrelsen kun stiller med een kandidat til suppleant-posten, og at der således kan vælges yderligere en suppleant. Tilbudet går selvfølgelig på, at denne rolle kan blive din. Eller en person du mener vil gøre sig godt i den rolle. Der er tradition for, og det er vi vist alle i bestyrelsen begejstrede for, at suppleanter deltager i bestyrelsesarbejdet på lige fod med den siddende bestyrelse. Jeg kan ikke huske, at vi har måttet ty til afstemninger i bestyrelsen, men jeg kan nemt ihukomme diskussioner, hvor bred deltagelse var vigtig for udbyttet.

Jeg skal skynde mig at sige, at alle aktive medlemmer selvfølgelig kan stille op til de poster der er på valg, men jeg har på fornemmelsen, at der ikke er tradition for kampvalg. Det ville ikke genere mig personligt med kampvalg – nogle gange kunne det måske ligefrem være forfriskende – men det er vist meget almindeligt i ‘foreningsdanmark’, at man styrer uden om den slags.

Jo - der er to personer på billedet

Jo - der er to personer på billedet

Ofte har bestyrelsen, herunder tidligere år også undertegnede, indfanget kandidater forud for generalforsamlingen, og det er ikke utænkeligt at jeg vil kaste mig ud i noget lignende igen. Men jeg synes det kunne være spændende, hvis der blandt medlemmerne var en der kunne tænke sig at være med. Det kunne jo – det er faktisk temmeligt sandsynligt – være en jeg ikke lige selv ville komme i tanke om. En som har en anden vinkel på det hele end jeg har. En som har nogle helt nye ideer til hvad vi skal lave i Sejlklubben. En som gerne vil være formand. En jeg aldrig har bemærket, fordi hun sejler speedbåd og står på vandski hver dag fra 10 – 13. En som gerne VIL.

Vil du pege på dig selv? Eller en legekammerat fra havnen? Så skriv. Meget gerne her på siden, selvfølgelig. Jeg synes vi skylder webredaktionen at bakke lidt op om projektet med en levende hjemmeside.

Hold jer muntre!

Generalforsamling 18. marts

Den skulle være der med morgenposten, indkaldelsen til generalforsamling i Sejlklubben Greve Strand den 18. marts. Det er Prikken-redaktionen der er ude med et “Prikken special”! Hvis ikke dine tøfler er så tilstrækkeligt sne- og vandtætte at du kommer ud til postkassen lige med det samme, så kan du selvfølgelig læse indkaldelsen her på siden (pdf).

Det er ikke helt uinteressant læsning. Til eksempel stiller et par medlemmer forslag til ændring af vedtægterne. Det vil med nogen sikkerhed danne grundlag for en interessant debat på generalforsamlingen. Det handler om medlemskaberne og inddirekte – og nok så spændende – om forskellen mellem de forskellige slags medlemskab.

GF-1

Som det vil være de fleste bekendt, så kræver ændring af vedtægterne en relativt stor deltagelse på generalforsamlingen, og et betydeligt flertal for ændringerne. I den forbindelse kunne vi måske friste forslagets fortalere, eventuelle opponenter, og dem der måske befinder sig et sted der imellem, til at ytre sig her på siden, og ad den vej skabe debatten, påvirke de stemmeberettigede, og i tillæg medvirke til at gøre hjemmesiden til et levende aktiv for Sejlklubben. Lad høre!

Sejlsport.dk

Internetadressen dækker over Dansk Sejlunions hjemmeside, hvor man fra fredag har kunne finde alt det materiale der er sendt til klubberne i forbindelse med indkaldelsen til den årlige generalforsamling. Generalforsamlingen er den 20. marts.
Generalforsamlingen foregår på Hotel Nyborg Strand

Generalforsamlingen foregår på Hotel Nyborg Strand

Materialet til generalforsamlingen er omfatende, og vi vil ikke opremse alle dagsordenens punkter her, men blot fremhæve nogle af de emner fra indkaldelsen med bilag vi finder mest interessant, OG SOM måske kunne føre lidt DEBAT med sig: Læs resten

Hyggesnak

Hvad kun meget få sejlsportsjournalister har været opmærksomme på, så var det faktisk tøjet og hverken det ekstra skrog eller vingen, der gjorde forskellen for BMW Oracle Racing ...

Hvad kun meget få sejlsportsjournalister har været opmærksomme på, så var det faktisk tøjet og hverken det ekstra skrog eller vingen, der gjorde forskellen for BMW Oracle Racing ...

Med sådan en overskrift, synes vi ikke vi lover for meget. Men af to grunde sætter vi fingrene til tastaturet:

  • Vi kunne umuligt have opfordringen til at følge AC live den 14. februar stående øverst på forsiden, når nu det hele allerede er slut. Så vidt vi er orienteret, er der ikke engang en frisk retssag på vej.
  • Vi ville slå et slag for hyggesnakken her på siden.

Vi VED POSITIVT at der rundt i Sejlklubben snakkes ikke så lidt, om både stort og småt, og sådan skal det være. Vi vil gerne minde om, at hvis snakken kunne tænkes at være interessant for andre i Sejlklubben, så er der muligheden for at dele information, tanker, ideer, rasserier mv. her! Opmærksomheden henledes på ndlæggene Ny formand? og Venner, som begge – måske – kunne være spændende at hyggesnakke om.

Og så er der jo guiden SOS om hvorda man hyggesnakker her på siden. Ha’ det sjovt.

AC

Her på redaktionen er vi meget forsigtige med hvad vi skriver om kapsejladser ude omkring i verdenen. Særligt når det hverken direkte eller indirekte har noget med Sejlklubben at gøre. Men vi vil gøre en undtagelse. Americas Cup anno 2010 – den 33. af slagsen – er der allerede skrevet mangt og meget om, ikke mindst juridiske dokumenter af enhver form. Udvekslingen af sådanne dokumenter mellem de to hold, og de mislykkede forsøg på at blive enige om en sejladsform, der kunne passe til de ekstremt store flerskrogsbåde, der sejles i, har ført til at der sejles efter den oprindelige Deed of Gift. Således kunne man fredag eftermiddag underholde sig selv med at overvære et 20 sm og timelangt opkryds og en ligeså lidt spændende lænser retur til målstregen.

"America" som i 1851 gav navn til cuppen

Der er blevet sejlet om cuppen siden 1851

Det lyder ikke specielt spændende, og det var det egentlig heller ikke. Når vi alligevel vover at anbefale vores læsere at følge med i anden, og måske sidste, sejlads som afvikles på en 39sm lang trekantbane søndag eftermiddag (forudsat vinden holder sig i området 3-8 m/s, som åbenbart er grænsen for hvad både og sejlere kan tåle), ja, så er det fordi de både i sig selv er noget helt ud over det sædvanlige. Og til overflod har AC organisationen gjort det muligt at følge sejladserne live på internettet, hvor man fra helikoptorer og både kommer helt tæt på. Tjek det ud på www.americascup.com.

Ny formand … ?

HANS N-1

Den er god nok. Der skal i år vælges en ny formand. Ikke i SGS, selvfølgelig/gudskelov/desværre (vælg selv) hvor vores nuværende efter vedtægterne sidder for bordenden indtil 2011 – og hvem ved; hvis ikke vi finder på noget bedre så måske endu længere. Nej, det er vores allesammens Dansk Sejlunion der skal have ny formand.

Der er lige nu – en weekend før deadline for opstilling – to kandidater. Den ene er DS bestyrelsens egen kandidat Hans Vengberg, den anden er Dragør sejleren Hans Natorp. Alt det ved den trofaste besøger på sejlsport.dk naturligvis allerede, men vi synes nu alligevel at vi ville bringe emnet på bane. For det første, så er vi kommet i besiddelse af en lille præsentation af Hans Natorp selv, som vi har lagt på nettet lige her. For det andet så synes vi det kunne være sjovt hvis vi i klubregí kunne diskutere følgende spørgsmål:

  • Skal vi sende delegerede til generalforsamlingen i Dansk Sejlunion den 20. marts?
  • Skal vi stemme på Hans eller Hans ?

Husk at der er hjælp at hente til kommentar-funktionen under SOS.