Klar til på onsdag

Klar og klar .. Det er måske så meget sagt, men sikkert er det, at kapsejladserne starter på onsdag med skippermøde omkring kl. 18:00 og start kl. 19:00.

Som noget nyt forsøger vi os med online tilmelding på siden om kapsejlads. Den gammeldags facon virker selvfølgelig stadig. Og husk deltagergebyr, målebrev, godt humør og smurt stemme. Vi må jo gerne råbe ad hinanden derude.

Standeren er oppe

En askesky fik skylden for at leverancen af den nye stander ikke var sket til tiden, da Formanden kunne byde velkommen til Standerhejsning 2010. Det ver derfor en stander af lidt ældre dato, som to af Sejlklubbens yngste medlemmer, Esben & Adam, kunne hive til tops sammen med et Dannebrog i en lidt mindre udgave end det tidligere er set.

Adam (th) og Esben væder ganen efter hiveriet.

Adam (th) og Esben væder ganen efter hiveriet.

Med god hjælp fra sangduelige medlemmer blev stander og flag behørigt sunget op, og festlighederne blev afsluttet med et leve for sejlklubben og skud med signalpistolen.

Udgivet i SGS

Jesper’s Madhus

Overskriften er ikke en hentydning til en genfødsel af Café Fremtiden, men navnet på et et lokalt madhus, der fredag aften fik gjort sig særdeles positivt bemærket, og – det kan man vist godt konkludere – reddede aftenen for et fyldt klubhus.

Klik og spring til Jesper's Madhus

Klubhuset var fyldt med medlemmer – udvalg og bestyrelse – som var samlet til det årlige “Gule Ærter” arrangement. Det er et traditionsrigt arrangement, og som begivenhedens navn antyder, så er en af traditionerne, at der spises gule ærter. Det kunne der være flere udmærkede grunde til ikke at gøre, men i år gav det sig selv; det er simpelthen ikke længere muligt at opdrive gule ærter. Derfor var der bestilt mad fra Jespers Madhus til fredagens “Gule Ærters Afløser” arrangement.

Nu kommer så det specielle: Da leveringen af maden syntes at trække lidt ud, kontaktedes Jespers Madhus, som så kunne orientere om at ordren faktisk var afgivet til den 24/4 – altså dagen efter arrangementet. Men Jespers Madhus var friske på udfordringen, og der gik ikke længe før deltagerne kunne gå ombord i en lækker buffet .

Det synes vi godt man kan kalde service – overordentlig god service. Interesserede kan finde Jespers Madhus her.

Standerhejsning Søndag

På søndag den 25. april kl. 10:00 har du muligheden for at nyde det gode selskab i Sejlklubben og hjælpe med at få standeren hejst efter alle de ritualer vi nu kan huske. Der bliver skønsang – ihvertfald sang – og Sejlklubben byder på et et glas. Der bliver givet vis også skudt med små håndvåben, og så er det jo en af årets få muligheder for at høre noget af formandens ævlen om fællesskab, hans taksigelser og måske lidt om denne sæsons begivenheder .

STANDEROP

Når standeren er hejst afvikles den traditionsrige standerhejsningssejlads og derefter mødes alle dem der har lyst i Klubhuset og spiser den medbragte frokost. Altså:

  • 10:00 Standerhejsning
  • 10:30 Standerhejsningssejlads
  • 12:00 Standerhejsningsfrokost (medbring selv – vi har hyggen og kafen)

Stramt

STRAM

Onsdag den 21. april 2010 kl. 19:00 holder kapsejladsudvalget orienteringsaften i Klubhuset. Udover gennemgang af sejladsprogram, bestemmelser, banerne, løbene og andet i den stil, så forlyder det, at Steen “Mast” Christensen vil fortælle en stram (haha) historie om hvordan riggen skal trimmes.

Så snart vi har fået fingre i bestemmelser, banekort, løbsinddeling m.v. bringer vi det her på siden. Selvfølgelig.

Endelig fredag

Endelig fredag! Det er en overskrift vi har tyvstjålet fra blur.se og ligesom hos vores svenske venner, så dækker overskriften også i dette tilfælde over indhold i den lette ende af skalaen. Vi tør ihvertfald godt love, at der ikke i det følgende vil være direkte referencer til hverken vedtægter, kontingenter, budgetter eller lovbefalet pligtarbejde.

Redaktionerne af henholdsvis Prikken og hjemmesiden har afholdt fællesmøde i maritime omgivelser, og det var en så stor succes, at de to redaktioner fremover vil prøve at lave flere fælles tiltag. Prikkenredaktionens medarbejdere var selvfølgelig lidt trykket af det faktum, at budgettet for Prikken i 2009 blev overskredet med i omegnen 200%, men hvad de måske havde tabt i den økonomiske modvind vandt de hurtigt ind på uimodståelig charme. Her på webredaktionen glæder vi os til et tættere samarbejde.

De to redaktioner havde mere til fælles end de lige havde regnet med ..

De to redaktioner havde mere til fælles end de lige havde regnet med ..

Der er sikkert mange der går og glæder sig til at komme på vandet, og vi har fra pålidelig kilde hørt, at banen – kapsejlads- og familiesejladsbanen – er blevet lagt ud på omtrent samme positioner som tidligere år.  Vi vil gerne viderebringe hele sejlklubbens store tak til de frivillige som lagde båd og armkræfter til. Vil du også gerne hjælpe med et eller andet, eller vil du bare være en del af et værdifuldt fællesskab for sejlere af alle slags skal du bare klikke her eller her.

Og så lige retur til det der endelig-fredag-tema. I har sikkert allesammen styr på, at der sker ting og sager på nogle af de mere eksotiske sejlsportsider vi peger på fra vores side med links. Men derfor kan vi jo godt gentage lidt af det.

Oh Shit

Som dette billede f.eks. fra Sailing Anarchy, som ikke ved præcist hvad der foregår på billedet, men mener at det må være kun et lille skridt fra virkelig store problemer …

Og som finale et eksempel på hvor sjovt man kan have det med kun en båd – ok, måske ikke en hvilken som helst båd – og lidt blæsevejr.


Fyn er fin

Det ved vi jo godt, at Fyn er. Hvad mange – men måske ikke alle – også ved, er at der igen i år er to såkaldte distancesejladser rundt om Fyn, og at de ligger med kun en uges mellemrum. Der er altså alt mulig grund til at gøre klar til aktiv ferie midt i Danmark når det går løs den 28. maj på Palby FynCup fra Bogense og ugen efter den 4. juni på Classic Fyn Rundt fra Kerteminde.

Foto: Peter Sundberg - FynCup 2009

Foto: Peter Sundberg - FynCup 2009

Med sådanne to halvlange sejladser lige i rap, så kan det være der er en SGS-båd eller flere, der får brug for hjælpende hænder, flytbar ballast, kokke, indpiskere, storsejlstrimmere, navigatører eller humørspredere, og hvorfor så ikke vifte med flaget her på vores egen hjemmeside og få sving i noget af den lokale talentmasse.

Hvis din båd mangler en gast, eller hvis du gerne vil med en SGS båd rundt om Fyn, så lad os høre fra dig. Skriv en kommentar til dette indlæg og oplys f.eks.

  • hvem du er,
  • hvilken båd(e) du sejler eller har sejlet,
  • hvor skrap du er (det skulle dække  både sure skippere og dygtige gaster)
  • hvad du søger, og
  • forventet niveau på forplejning
  • etc.

Der er selvfølgelig også mulighed for at søge båd/gast til transportsejladserne Mosede – Fyn og Fyn – Mosede. Sådanne ture er normalt lidt mere afdæmpede end selve kapsejladsen, og faktisk alletiders mulighed for at lære andre SGS’ere at kende, prøve natsejlads for første gang eller simpelthen bare få en dejlig sejltur. Det er jo det det hele handler om.