Formanden har ordet III

Tusind tak for et formidabelt stævne til alle de søde mennesker fra SGS, som ALLE var glade, imødekommende og hårdt arbejdende for at vi deltagere kunne lege sejlads og have det godt (…) Det er min opfattelse, at både deltagere og officials har syntes, at det var sjovt og alle tiders. I hvert fald en bragende succes. Tillykke med det!! – DEN 69 Admiralinden

Vi gjorde det! Vi lykkedes! Og vi kan oven i købet godt tillade os, at betragte det som en succes. IF-DM 2010 forløb på alle måder så godt, som vi havde kunne håbe på. Selvfølgelig hjulpet på vej af noget af det bedste vejr vi kunne ønske os, men først og fremmest fordi vi leverede et godt arrangement – både på vandet og i land.

FLAG

Jeg håber at hele Sejlklubben vil dele glæden over at det lykkedes, og jeg håber i særdeleshed at alle de frivillige, der var med til at arrangere og gennemføre stævnet vil tage imod den ros de fortjener og iøvrigt føler, at det var det hele værd. Det gør jeg i hvert fald. Jeg har lært medlemmer at kende, som jeg ikke ellers ville kende særligt godt, og så har jeg oplevet, at vi sammen kan præstere en hel del. Jeg har oplevet hvordan både medlemmer i Sejlklubben, fiskerne, Havnen og andre brugere af havnen, har bakket op om arrangementet og medvirket til at både vi selv og sejlerne har følt, at det der med at samle 18 både til kapsejlads og socialt samvær, det er lige præcis den slags en sejlklub som vores skal lave.

Det er en del år siden vi sidst lagde vand og land til et lignende arangement. Jeg håber ikke der skal gå så lang tid igen. Vi har en skabelon for, hvordan vi skal gribe det an, og så har vi i frisk erindring et eksempel på hvor sjovt og givende det kan være.

Vi får en masse ros for stævnet, og det fortjener vi. Men til de venlige ord fra IF-sejlerne kunne vi godt svare med et “lige over”. Med et humør og en indstilling til tingene som man finder hos denne gruppe sejlere, så er det jo næsten ingen sag at få tingene til at fungere. Så tak til alle jer der var med. Sejlere, frivillige, baneleder, protestbehandlere, fiskerne og havnen for fleksibilitet, hjælpsomhed og ikke mindst is! og vores sponsorer, som gjorde det muligt for os at lave en langstrakt og festlig præmieoverrækkelse.

Herunder 2‘erne fra DEN 69. Klik på billedet og spring til galleriet.

GLAD69

Tak for handlen!

Zoom 53

Zoom 8’erne er solgt, som I ved, og nu er der kommet nyt fra den nye besætning på DEN 53, Frida og Fridas far, Niels:

Jeg håber alt er vel i SGS…

Her er som lovet et par billeder fra Fridas Zomm8 debut og et enkelt fra det første stævne i Fåborg.Frida er rigtig glad for jollen og kæmper stædigt med at holde, hænge, korrigere, trimme og – kæntre 🙂 I denne uge sejler Frida sommersejlads på Thurø, hvor flere unger begejstret har prøvet jollen. Har du forøvrigt fået solgt alle jollerne? Flere spørger interesseret både i Fåborg og på Thurø.

Tak for handlen vi er fuldt ud tilfredse! God vind og sommer!

Det er godt at tænke på, at en jolle vi ikke rigtig havde glæde af mere, nu gør gavn et andet sted.

Ja tak, Frida og Niels, alt er vel i SGS. Ale zoomerne er solgt. Ulvsund nappede de andre fire! Og i lige måde: God fornøjelse med 53’eren og god sommer.

Zoom 53_2

Killer Light

Der var rigeligt med lys ude på banen, så det var ikke et problem at fotografere med tilstrækkelig høj lukkerhastighed. Snarere var udfordringen at få andet end lysende himmel og genskær fra vandet med på billederne, men nogle blev det til. Vi har udvalgt dem vi lige syntes var bedst egnet til publicering. Klik på billedet og spring til galleriet.

GALLERI

Danmarksmester

DANMARKSMESTRE

Efter tætte sejladser på finaledagen blev 2010 Danmarksmestrene fundet:

  • Arvid Andersen, Hvidovre
  • Charlotte Jessen, Hvidovre
  • Bent Aabin, Hvidovre

Detaljer her.

Vi vender tilbage med tekst og billeder.

SLAM!

SLAM

Tre sejladser kom i hus på andendagen. Vinden var gået i SØ og skabte lidt mere bulede forhold for sejlerne (og mærkebåden), og bare en lille smule erfaring med hvad Køge Bugt kan byde på under den slags betingelser har næppe gjort skade derude.

Udover at være præmiesponser til IF-DM 2010 så er SLAM også – med lidt god vilje – lyden af glasfiber der med 3 – 5 knob stødes mod glasfiber. Hvis man troede, at IF-sejlere sejler ligeså forsigtigt som bådenes fartpotentiale og udseende måske kunne antyde, så kan man godt tro om. Ihvertfald at dømme på de skrammer der kunne fremvises efter bådene var kommet i land. En del af bataljerne på startlinien i dagens første sejlads (4. sejlads i stævnet) førte til langstrankte høringer, mens mindst een sag blev ordnet på broen, vist nok fordi det ingen betydning havde for hverken forsikringsforhold eller resultater. Selvfølgelig foregik det hele i mindelighed, for knubs af den slags kan ikke helt undgås når der sejles tæt.

SLAM1

SLAM2

Og netop tæt kan man vist godt kalde stillingen i spidsen af feltet. Der er lagt op til en overordentlig spændende tredjedag med to ‘finale’-sejladser inden det går løs igen i klubhuset ca. halv syv med festmiddag, præmieoverrækkelse og almindelig (måske også ualmindelig) festivitas.

Til sidst – men slet ikke mindst – skal vi lige se den primære årsag til, at de deltagere vi snakker med på havnen er så tilfredse: Morgendamerne, som udover at servere morgenmad og frokostmateriale også viste sig at være grill-aften-hold og til overflød kunne byde sejlerne på sandwich efter fredagens sejladser.

MORGENDAMERNE

Man bli’r helt forelsket …

I gult

GULETROJER

Tre sejladser blev – præcist som planlagt – gennemført på førstedagen under IF DM 2010. Med vind fra vestlige retninger var der fladt vand og solen sørgede for en fornuftig arbejdstemperatur hos sejlerne. Efter dagens sejladser kunne Admiralindens besætning – Preben, Claus og John – iføre sig den særlige gule udgave af IF-DM T-shirten. Det blev selvfølgelig fejret. Tjek resultaterne fra dagens sejladser.

IF-DM.nu

TUNEUP2

Tune-up sejladserne blev afviklet i god og stabil vind, og bortset fra at stævnelederen (!!) overhørte nogle VHF-kald fra dommerbåden, så forlyder det at alt gik godt. Baneleder Flemming Palne udtrykte tilfredshed med indsats og præcision ombord på mærkebådene, og han påstår endvidere at han har glædet sig til at være sammen med IF-sejlerne igen. Sejlerne har – næsten – lovet, at de udadtil vil virke som hyggelige og omgængelige mennesker.

Resultaterne fra de tre sejladser – som ikke tæller med i DM, men blev sejlet for at finde form og fart hos både sejlere og officials – kan ses på IF DM resultatsiden, som vi vil forsøge at opdatere løbende under stævnet.