Optimister 2012

Optimist - Sejlklubben Greve Strand 2001
(Optimister anno 2001)

SGS samarbejder igen i år med Solrød Strands Sejlklub (SSS) om optimistsejlads, som vi håber på, kan komme rigtig godt i gang, så vi igen kan nyde børnene på vandet.

Samarbejdet er sammensat således, at SGS lægger både, grej og optimisthuset til. Dertil nogle vel- og frivillige forældre og naturligvis nogle børn. SSS har ligeledes børn og forældre med, og derudover bidrager de med instruktører.

Vores fælles forventninger går på, at dette initativ vil udvikle sig i et tempo, hvor både børn, forældre og instruktører kan “følge med”, og derfor skal nedennævnte, planlagte sejladsdatoer tages med det forbehold, at de kan ændres efter indbyrdes aftale.

Datoer for de planlagte kommende optimistsejladser i 2012:

 • Søndag d. 20. maj (er jo ligesom gået)
 • Lørdag d. 2. juni
 • Søndag d. 17. juni
 • Lørdag d. 30. juni
 • Lørdag d. 18. august
 • Søndag d. 2. september
 • Lørdag d. 15. september

Derudover arbejdes der på at komme med til et stævne i Stege i uge 31, men det afhænger helt af det indledende forløb.

God vind til optimisterne.

Tursejler

Tursejler - Sejlklubben Greve Strand

Sejlunionens håndbog “Tursejler” og Sejlunionens stander ligger i Klubhuset og kan afhentes af Sejlklubbens aktive medlemmer. Tursejler indeholder bl.a. information om unionens fortøjningsbøjer, placeret på naturskønne ankerpladser i de danske farvande, og standeren skal være hejst når disse bøjer benyttes. Så kan andre se, at du er velkommen. Læs også om reglerne for anvendelse af bøjerne og om hvordan flere ad gangen kan bruge dem.

I Tursejler findes også en liste over havne og deres faciliteter, og der findes oversigter over vejr- og nødtjenester i danske og tilstødende farvande.

Formandes kamera

Redaktionen fik fra Formanden tilsendt en lille stribe billeder, også fra tirsdagens, kan man vel godt kalde det, rolige sejlads. Vi har kigget længe på billederne, for bådene lignede ikke helt sig selv, syntes vi. Først tænkte vi, at vi måtte holde igen med lemonaden på redaktionsmøderne. Så tænkte vi, at vi måske bare var trætte efter en nat med havnevagt. For er der ikke et eller andet der ser pudsigt ud?

Tirsdagssejlads - Sejlklubben Greve Strand

Tirsdagssejlads - Sejlklubben Greve Strand

Tirsdagssejlads med 12 startende både

Tirsdagssejlads - Sejlklubben Greve Strand

Tredje gang blev lykkens gang: Inden skippermøde ingen vind, der kom lidt kl. 18.30 hvor banen blev lagt: 7-3-startlinien 2 gange. Efter første sejlads, som tog en time, blev banen afkortet, men det var der kun få der hørte. Vi andre sejlede videre, men så var der også kommet mere vind, så den sidste runde tog kun 1/2 time.

Tirsdagssejlads - Sejlklubben Greve Strand

Tirsdagssejlads - Sejlklubben Greve Strand

Tirsdagssejlads - Sejlklubben Greve Strand

SGS 60 år: Jubilæumsfest

Sejlklubben Greve Strand fejer 60 års jubilæum

Sejlklubben fylder som bekendt 60 år i år, og det fejres bl.a. med en jubilæumsfest “mit alles” den 25. august. Sæt dit kryds både i kalenderen og på tilmeldingslisten i klubhuset. Klik på det gamle klubhus ovenfor og se hele invitationen.

Hurra, vi kom ud at sejle kapsejlads

Kapsejlads i Sejlklubben Greve Strand

Efter for megen blæst og vindstille, kunne vi i går onsdag tage fat på vores kapsejladser, og få prøvet vores nye mindre bane (kravlegården). Vinden var frisk til hård, op til 16 – 17 i pustene, så det gik lynhurtigt fra bøje til bøje, så man nåede slet ikke at blive kold.
Sejladsen:

Jeg, bøjemanden var heldig at komme godt fra start ude ved bøjen med spileren sat. Tæt bag ved lå Flandrup og Eiler, som i år har fået ny besætning, hvad også kunne ses på resultatlisten.

De tre store både strøg forbi os andre IF, især Langøen lå langt foran i mål. Eiler var så uheldig ved slagmærket at ramme bøjen klokkerent midtpå, så han måtte tage en 360 graders vending, men holdt sin tredjeplads blandt IF banen rundt, selv om Slamkassen sommetider var meget tæt på. H båden kæmpede hårdt for at komme foran alle IF hvad ikke lykkedes da bommen knækkede på sidste kryds og de søgte havn. Næsten alle både der bar spiler på andet skæreben måtte til sidst opgive og tage spileren ned.

Det var så den nye mindre bane der blev prøvet af, og jeg som har lavet den nye bane, vil give alle de store både ret i, at med så megen vind er banen for lille, men den passer de mindre IF.

Resultatlisten er endnu ikke lavet men rækkefølgen i mål var:

 1. Langø Michael
 2. OL 33 Jesper
 3. Albin Ole
 4. IF Bøjemanden(Fjøs)
 5. IF Flandrup
 6. IF Eiler
 7. IF Slamkassen
 8. IF Fie